Professionele luchtsterilisatie

Air Cleaner elimineert effectief alle virussen - waaronder Covid-19 - schimmels en bacteriën!

- Ozonvrije werking

- Kiemdodende UV-Bron

- Geluidsvriendelijke werking

- Veilig gebruik in de openbare ruimte

- Eenvoudige montage, aan de muur, een meubel of op een statief

shape image

Het gebruik van kiemdodende lampen

Het gebruik van kiemdodende lampen is een van de meest effectieve methoden om een ruimte te desinfecteren. UV-C-straling met een golflengte van 253,7 nm, genereert de sterkste degradatie-eigenschappen voor bacteriën, virussen, schimmels en alle verschillende micro-organismen. Door het hoge rendement van de kiemdodende lampen worden deze gebruikt op plaatsen waar een hoge microbiologische zuiverheid vereist is.

UGO (ultraviolette kiemdodende bestraling)

UGO (ultraviolette kiemdodende bestraling) is een desinfectiemethode die gebruik maakt van korte-golflengte UV-C ultraviolette straling om micro-organismen te elimineren. Dit gebeurt door het vernietigen van nucleïnezuren en het verstoren van het DNA van de micro-organismen, waardoor ze niet in staat zijn om vitale cellulaire functies uit te voeren. Uit onderzoek is gebleken dat een golflengtebereik van 250 nm tot 270 nm, de straling met de hoogste kiemkracht is. Het kiemdodend effect van UV-C-straling is de absorptie van UV-stralingsenergie door nucleïnezuren en eiwitten. De geabsorbeerde energie induceert chemische reacties in de celkernen en vernietigt zo micro-organismen. TÜV-gecertificeerde lampen die in de profiSteril worden gebruikt, stralen hun kiemdodende energie maximaal uit in het bereik van 250 tot 270 nm.

Het gesloten type radiator dat wordt gebruikt voor indirecte bestraling van de ruimte, kan zonder problemen worden gebruikt in een ruimte waar mensen aanwezig zijn. De emitter is ozonvrij en gebruikt geen chemicaliën. De kiemdodende UV-C lamp is veilig verborgen in het apparaat waar lucht doorheen stroomt. Verontreinigde lucht wordt door de ventilator via een filter in de desinfectiekamer gezogen om stof en verontreinigende lucht op te vangen. De Air Cleaner is op zo’n manier ontworpen, dat de intensiteit van de UV-C lamp en de tijd dat de lucht in de desinfectiekamer verblijft, maken dat de luchtstroom uit het apparaat bijna 100 % vrij is van micro-organismen. De levensduur van de lamp is 8000 uur, daarna moet deze worden vervangen om het rendement te behouden. De Air Cleaner wordt gekozen om continu een zo groot mogelijk volume aan lucht te desinfecteren, maar natuurlijk ook vanwege de kiemdodende werking. De lucht wordt om de 6 uur gereinigd door circulatie in de kamer.

Airborne virussen

Het doden van virussen in de lucht, maar ook van bacteriën, schimmels, bacteriële sporen en pollen. Schimmels worden voor 99% gesteriliseerd.

Het doden van het griepvirus, COVID-19 virus, poliovirus, en andere mogelijke virussen.

Het steriliseren van ademhalingsvirussen en schimmels die moeilijk te desinfecteren zijn.

Het elimineren van pollen dat hooikoortsklachten veroorzaken

Effectiever dan ionisatoren, deze verwijderen geen ziekteverwekkers.

Eenvoudige aansluiting op 230V stopcontact.

Mogelijkheid tot montage aan een muur, meubel, plafond of op een statief. Tevens kan de Air Cleaner ingebouwd worden in een systeemplafond.

Air Cleaner profiSteril

Air Cleaner profiSteril is ontworpen om microben, bacteriën en virussen in de lucht te doden, in elke ruimte waar een snelle en effectieve luchtdesinfectie nodig of wenselijk is, maar bijvoorbeeld ook in een omgeving waar biologische materialen (farmaceutica, laboratoria, veterinaire voorzieningen, chemische en voedingsindustrie) worden gebruikt.

De Air Cleaner wordt aanbevolen voor

De Air Cleaner wordt aanbevolen voor:

- Fitnesscentra - kleuterscholen en scholen – huishoudens - kantoren en winkelruimte - serverruimtes - openbaar vervoer.

- In de gezondheidszorg: - operatiekamers – verpleegkamers – wachtkamers – kraamklinieken - tandheelkundige klinieken – sanatoria - verzorgings- en verpleegtehuizen.

- Farmacie – voedingsmiddelenindustrie - cosmetische industrie – cateringbedrijven – stations – hotels – discotheken – bioscopen - horeca en vele andere openbare gelegenheden.

Visuele representatie

profiSTERIL
 
profiSTERIL 100

profiSTERIL 200

profiSTERIL 300

MAXIMALE VLOER OPPERVLAKTE

43 m2

80 m2

180 m2

LUCHT VERPLAATSING

cca 20 m3 / uur

cca 30 m3 / uur

cca 40 m3 / uur

VERMOGEN UV-C

200-280 nm, 4 W

200-280 nm, 8 W

200-280 nm, 16 W

VERMOGEN UV-C RADIATION

1x 15 W

2x 15 W

4x 16 W

UV-C LEVENSDUUR

8 000 uur

8 000 uur

8 000 uur

LUCHT CIRCULATIE

NEE

NEE

NEE

LUCHT VERPLAATSING REGELING

Geforceerd

Geforceerd

Geforceerd

VENTILATOR GELUID

17,7 dBA

20,7 dBA

37 dBA

OPPERVLAKTE BEHANDELING

Poeder coating RAL9003

Poeder coating RAL9003

Poeder coating RAL9003

VOLTAGE

230 V / 50 Hz

230 V / 50 Hz

230 V / 50 Hz

DIMENSION (L x W x D)

75 x 20 x 9 cm

75 x 20 x 9 cm

75 x 20 x 9 cm

GEWICHT

5 kg

5,2 kg

5,4 kg

PRIJS

€ 329

€ 375

€ 439

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW
Download the Air Cleaner profiSteril Manual Download the Air Cleaner Signify

masterSteril

masterSTERIL 190

Industriële luchtsterilisator met kiemdodende UV-straling

Klaar voor gebruik in:

- productie omgevingen

- magazijnen

- winkels

- kleedkamers

- indoor sportlocaties en andere openbare ruimtes

- doodt virussen, bacteriën, schimmels, bacteriesporen en pollen in de lucht

- doodt influenzavirus, COVID-19-virus, poliovirus, enz.

- effectiever dan ionisatoren die ziekteverwekkers niet verwijderen

- eenvoudige aansluiting op 230V stopcontact

- mogelijkheid tot montage aan de muur, via verrijdbare standaard of kettingscharnier

Luchtstroom - ca 160 m3 / uur

Kracht van UV-C-straling - 2x 95W

UV-C bron - HNS L 95W 2G11

UV-C-golflengte - 200-280 nm

Levensduur UV-C-bron - 9.000 uur

Luchtcirculatie - geforceerd

Regeling van de luchtstroom - Nee

Beschermingsklasse - IP20

Stroomvoorziening - 230 V / 50 Hz

Vermogen - 177W

Materiaal - roestvrij staal

Installatie - kettingscharnier

OOptionele accessoires - mobiele standaard, timer

Afmetingen - 950 x 370 x 143 mm

Gewicht - 10 kg

Gecertificeerd product

Prijs: € 1.110


masterSTERIL 380

Industriële luchtsterilisator met kiemdodende UV-straling

Klaar voor gebruik in:

- productie omgevingen

- magazijnen

- winkels

- kleedkamers

- indoor sportlocaties en andere openbare ruimtes

- doodt virussen, bacteriën, schimmels, bacteriesporen en pollen in de lucht

- doodt influenzavirus, COVID-19-virus, poliovirus, enz.

- effectiever dan ionisatoren die ziekteverwekkers niet verwijderen

- eenvoudige aansluiting op 230V stopcontact

- mogelijkheid tot montage aan de muur, via verrijdbare standaard of kettingscharnier

Luchtstroom - ca 240 m3 / uur

Kracht van UV-C-straling - 4 x 95W

UV-C bron - HNS L 95W 2G11

UV-C-golflengte - 200-280 nm

Levensduur UV-C-bron - 9.000 uur

Luchtcirculatie - geforceerd

Regeling van de luchtstroom - Nee

Beschermingsklasse - IP20

Stroomvoorziening - 230 V / 50 Hz

Vermogen - 370W

Materiaal - roestvrij staal

Installatie - kettingscharnier

Optionele accessoires - mobiele standaard, timer

Afmetingen - 950 x 370 x 143 mm

Gewicht - 11 kg

Gecertificeerd product

Prijs: € 1.275

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW

Accessoires

Accessoires
Prijs

Mobiele standaard

€ 75

Meubel standaard

€ 25

Ketting/bevestiging set

€ 22

Touw set

€ 29


Mobiele standaard:

Ketting/bevestiging set:

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW

Faq's

De werking van de Air Cleaner heeft zich al vele jaren bewezen. Kiemdodende zenders worden in de medische praktijk al bijna 100 jaar gebruikt om oppervlakken, instrumenten en lucht te steriliseren, dus hun functionaliteit wordt bepaald door de aard van de UV-C-straling. De meest effectieve golflengte voor de eliminatie van micro-organismen is 253,7 nm. De radiatoren die in de Air Cleaner gebruikt worden zijn speciaal ontworpen voor deze golflengte. De technische eigenschappen van de lampen worden gegarandeerd door de gerenommeerde fabrikanten PHILIPS en OSRAM. De tijd die nodig is voor de eliminatie van micro-organismen is vastgesteld op basis van de resultaten van het onderzoek naar UV-C-straling, dat door 's werelds toonaangevende wetenschappelijke instellingen is uitgevoerd. Het bedrijf HDT Impex is in het bezit van het ISO13485-certificaat - een kwaliteitscertificaat voor de productie van medische hulpmiddelen en apparatuur. Onze luchtsterilisatoren beschikken over protocollen voor het meten van emissies volgens de normen EN 55014-1: 2017, EN 61000-3-2: 2014, EN 61000-3-3: 2015 en immuniteitstests volgens de norm EN 55014-2: 2015. Daarnaast hebben we een onafhankelijke test uit laten voeren aan de Universiteit voor diergeneeskunde en farmacie in Kosice (SVK). Hier zijn de tests voor het meten van de effectiviteit van onze sterilisatoren in de omgeving van dieren, waar een hoge concentratie aan micro-organismen in de lucht aanwezig is, met fantastische resultaten afgerond. Op verzoek leveren wij alle documenten graag aan.
Ja, profiSteril is speciaal ontworpen voor ruimten waar mensen aanwezig zijn.
Bij virussen en bacteriën wordt de DNA-structuur door de straling zodanig verstoord dat ze niet meer schadelijk zijn. Het overgrote deel daarvan wordt volledig geëlimineerd (meer dan 90%).
Straling heeft in beginsel een schadelijk effect, maar de UV-C fluorescentielamp wordt in het apparaat opgeslagen, waardoor de straling geen gevaar oplevert. Tegelijkertijd komt er, dankzij de gemerkte UV-C-bronnen van Philips en Osram, geen schadelijke ozon vrij. Helaas kan dit wel gebeuren indien u de fluorescentielamp vervangt door een lamp van een ander merk dan de onze.
Het vervangen van de UV-C lamp dient te worden uitgevoerd door onze technische dienst. Vervanging is nodig na 8.000 uur gebruik, de aangegeven levensduur van de lamp. In het apparaat hoeven geen filters vervangen te worden. Bij het vervangen van de UV-C lamp wordt de binnenzijde gereinigd.
Wij raden aan het apparaat alleen aan te zetten als mensen in de ruimte verblijven. ‘s Nachts, als niemand in de ruimte verblijft, is filteren van de lucht niet nodig. De levensduur van de lamp wordt medebepaald door het gebruik. Als in een kantoor, waar 9 uur per dag gewerkt wordt, het apparaat alleen tijdens werkbare uren aan staat, zal de levensduur van de lamp ongeveer 3,5 jaar bedragen. In schoolklassen zal de levensduur meer dan 5 jaar zijn, als rekening gehouden wordt met vakanties en vrije uren. In een ziekenhuis zal de levensduur minder dan een jaar bedragen omdat het apparaat continu aan zal staan.
Het apparaat wordt momenteel op de markt gebracht en de eerste 1000 stuks zijn in een week tijd uitverkocht. Binnenkort zullen we referenties publiceren waar we trots op zijn. Tot die tijd is het apparaat werkend te zien in onze officiële winkel in Volendam.
Het geluid wordt geconditioneerd door de ventilatoren die in de apparaten worden gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van stille ventilatoren, deze worden tevens standaard gebruikt in computertechnologie. Als het vermogen van het apparaat toeneemt, zal ook het geluid wat toenemen. Voor de duidelijkheid: een Air Cleaner is luidruchtiger dan een koelkast.
Voor de periode van 8.000 werkuren wordt de afname van het vermogen van de UV-C-bron met maximaal 15% gegarandeerd. Deze garantie wordt gegeven door de gerenommeerde fabrikant. Dit vermogen is voldoende om het volledige rendement van het apparaat te waarborgen. Wij werken aan de implementatie van de servicelamp naar een nog betere versie van profiSteril.
Dat raden we niet aan. De beschermende gezichtsbedekking verhoogt de preventie, zoals ook het geval is met ons apparaat.

Neem contact op met ons

Wilt u in contact komen met ons? Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken via e-mail en telefoon of het contactformulier hiernaast. U kunt uiteraard ook een bezoek brengen aan onze showroom.